Home
Nieuwe website

Onze nieuwe website komt binnenkort op dit adres beschikbaar. U kunt nu alvast doorklikken naar http://cyriacus.wr04.web2work.nl/

Broedplaats voor talent

De St. Cyriacusschool telt ongeveer 100 leerlingen die verdeeld zijn over 4 groepen. Elke groep is meerdere dagdelen per week gesplitst. Naast deze extra dagdelen hebben we de hele week beschikking over een onderwijsassistent. We werken aan het ontwikkelen van het talent van elk kind en zijn trots dat we VierKeerWijzer-school zijn. Hierbij leren we kinderen vanuit de eigen verwondering gemotiveerd eigen keuzes te maken en stappen te zetten in het leerproces. Deze aanpak integreert de zaakvakken (natuur, geschiedenis en aardrijkskunde) met de cognitieve vakken (taal, rekenen, spelling) en de creatieve processen (handvaardigheid, tekenen, techniek en muziek).

 

Klik hier voor onze facebookpagina.

De sfeer kunt u natuurlijk het beste proeven als u een keer komt kijken, neem gerust contact met ons op.

 

Namens het team,

Eric Arends (directeur)

 

Gelukkig 2019 Maandag na de kerstvakantie kwamen we met de hele school bij elkaar op het leerplein om elkaar het beste te wensen voor 2019. Er waren feestbubbels voor de kinderen en we draaiden "Happy New Year" van Abba net als op de bekertje stond. We wensen iedereen een heel fijn 2019! Lekker in de tuin Donderdagmiddag 8 november hebben alle groepen onder begeleiding van tuinman Stan onze schooltuin winter- en lenteklaar gemaakt. Zo'n 1000 bloembollen zijn de grond ingegaan (met dank aan de provincie Overijssel en het Groene Loper project). Er werd volop gewied, blad geveegd en nieuwe vaste planten zijn in de tuin gezet. De kinderen waren enthousiast bezig en stelden Stan tussendoor allerlei vragen over de planten en bollen. Met het zonnetje leek het trouwens al voorjaar, maar we zullen toch echt nog een paar maanden moeten wachten tot alles weer gaat groeien en bloeien. VierKeerWijzer-school!

Maandag 15 oktober kreeg de St. Cyriacus als eerste school in de gemeente Dalfsen het VierKeerWijzer-certificaat en mag zich dus een VierKeerWijzer-school noemen. Na vier jaar hard werken door het team en de kinderen kwam Marco Bastmeijer, grondlegger van VierKeerWijzer, ons het officiële bordje uitreiken in het bijzijn van kinderen en ouders van de school. Marco gaf aan dat de Cyriacusschool als 37ste school wereldwijd het bijbehorende certificaat in ontvangst mag nemen.

Het team heeft op een ludieke manier de acht intelligenties gepresenteerd en daar een lied over gemaakt. Dit lied is op de VierKeerWijzerpagina van de school te lezen. Een feestelijke moment waarbij Wethouder van onderwijs, Jan Uitslag, ook aanwezig was. Alle kinderen werden getrakteerd op een pen en een taartje, met daarop het VierKeerWijzer-embleem.

Kinderboekenweek 2018 KOM ERBIJ

De kinderboekenweek op de St. Cyriacus is geoepend met een toneelstuk over vriendschap. Alle kinderen hebben met aandacht gekeken naar Anna en Lilian die een stukje speelden uit het boek “Grote Beer en kleine Bever, vrienden voor altijd”. Aansluitend kwamen er uit iedere groep 5 kinderen naar voren om een cadeau uit te pakken. Iedere groep werd verrast met 5 nieuwe boeken die aansluiten bij het thema van de kinderboekenweek. Na de opening op het leerplein gingen de kinderen allemaal een ster versieren. Het was mooi om te zien hoe de kinderen elkaar aan het helpen waren. De sterren hebben een plekje gekregen op het leerplein. Donderdag 11 oktober laten alle “sterren” meer van zichzelf zien tijdens het Festival. KOM ERBIJ…

Cyriacus mini-festival Donderdag 11 oktober hebben alle groepen meerdere workshops gehad rondom dans-rap-beeldend of slagwerk. De workshops werden gegeven door enthousiaste en kundige artiesten. Het geleerde werd tijdens een fantastische show aan ouders en andere belangstellenden gepresenteerd. Ook waren er gastlessen van Ingrid Mertens en Wim Schrijver over o.a. het DNA van Hoonhorst. Na afloop kon nog even in de klassen gekeken worden naar onder andere de gemaakte DNA-doosjes of stokpoppen. Een geslaagde cultureel mini-festival waar kinderen, ouders en leerkrachten van hebben genoten. Talent was weer volop zichtbaar op de St. Cyriacus! Graffiti workshop Dinsdag 3 juli werd het fietsenhok voorzien van graffiti. Onder begeleiding van een kunstenaar kregen de kinderen tips en mochten ze zelf ook aan de slag.Het schoolmotto "Broedplaats voor talent" werd groot neergezet en kleurrijk ingekleurd. De molen uit Hoonhorst werd ook nog toegevoegd.